Krijg tot 20% KORTING op oude collectie AlpacaCOMFORT® dekbedden * Slechts beperkte voorraad.

Alpaca wollen matrastopper

Bent u op zoek naar een wollen matrastopper? Ga voor het ultieme comfort en kies voor een alpacawollen matrastopper van Alpacacomfort. Onze toppers worden gevuld met wol van onze eigen alpaca’s, aangevuld met wol van andere alpacahouders uit Nederland en België. Een zeer lokaal en duurzaam product dus. Naast matrastoppers kunt u bij ons ook terecht voor alpacawollen dekbedden en kussens.

Een alpaca wollen matrastopper voor temperatuurregulatie

U kent het wel: die warme nachten in de zomer onder een laken, terwijl u de slaap niet kunt vatten omdat het zo benauwd aanvoelt in bed. Een matrastopper van alpacawol kan helpen om de temperatuur tijdens het slapen op een comfortabel niveau te houden. Dat komt door de uitstekende thermische eigenschappen van dit materiaal. Het heeft een natuurlijke isolatiecapaciteit, waardoor het u warm houdt tijdens koude nachten, en juist koel wanneer het warm is.

Vochtregulatie

Met een alpacawollen matrastopper slaapt u niet alleen koel in de zomer en lekker warm in de winter; u zult ook merken dat u droger blijft gedurende de nacht. De vezels van alpacawol zijn namelijk hol. Dat helpt niet alleen bij het reguleren van de temperatuur; het draagt ook bij aan de vochtregulatie tijdens uw nachtrust. De vezels kunnen vocht absorberen en afvoeren: overtollig lichaamsvocht wordt door de alpacawol opgenomen en verdampt, waardoor u droog en comfortabel slaapt. Bovendien blijven de vezels ademen, zodat ook in warmere omstandigheden overtollige warmte en vocht kunnen ontsnappen.

Alpaca wollen matrastopper en allergieën

Heeft u last van een allergie voor huisstofmijt? Of reageert u slecht op andere soorten wol, zoals schapenwol? Alpacawol is hypoallergeen: het bevat geen lanoline, wat wel in de wol van schapen voorkomt. Dat is een wasachtig stofje dat dient als beschermlaag voor schapenwol, maar sommige mensen kunnen hier een allergische reactie van krijgen. Dat is bij alpacawol dus niet zo. Daarnaast is alpacawol erg onaantrekkelijk voor de huisstofmijt. Deze minuscule beestjes nestelen zich graag in vochtige omgevingen. Door de vochtregulerende en ademende eigenschappen van alpacawol voldoet een alpaca wollen matrastopper niet aan die voorwaarde en zoekt de huisstofmijt liever een ander heenkomen.

Verschillende matrastoppers

U kunt bij ons kiezen uit verschillende alpaca matrastoppers: met een zacht laagje wol  aan de buitenkant, of met een katoensatijnen tijk. U kunt kiezen uit verschillende maten. Bekijk de producten voor alle opties!

Meer informatie

Wilt u meer weten over onze alpaca wollen matrastoppers? Of over één van onze andere producten? Neem gerust even contact met ons op; wij helpen u graag verder!

alpacadekbed reuma voordelen alpacawol

Wij staan altijd voor u klaar!

Heeft u hulp nodig om een bestelling te plaatsen? Of wilt u meer weten over onze producten? Neem dan contact op met onze slaapexperts.
Je hebt zojuist dit product aan de winkelwagen toegevoegd :