Krijg tot 20% KORTING op oude collectie AlpacaCOMFORT® dekbedden * Slechts beperkte voorraad.

Hypoallergeen dekbed

Heeft u last van allergieën en bent u daarom op zoek naar een hypoallergeen dekbed? Alle dekbedden van Alpacacomfort zijn hypoallergeen door de eigenschappen van de alpacawol die we in onze producten verwerken. De dekbedden bestaan uit 100% alpacawol uit Nederland en België in een katoensatijnen tijk. Kies uit verschillende maten en diktes en slaap comfortabel onder een wollen dekbed, zonder last te krijgen van allergische reacties.

Hypoallergeen dekbed van alpacawol

Een wollen dekbed van schapenwol of merinowol kan allergische reacties oproepen door het stofje lanoline dat in de wol zit. Het is het natuurlijke vet dat in een schapenvacht zit en beschermt de wol tegen vuil. Ook huisstofmijt wordt door de lanoline voorkomen. Het nadeel van lanoline is, dat mensen die hier gevoelig voor zijn een vervelende allergische reactie kunnen krijgen. Alpacawol bevat geen lanoline en daardoor is het hypoallergeen. Bovendien is het moeilijk voor beestjes zoals de huisstofmijt om zich in alpacawol te nestelen. Heeft u een schapenwolallergie? 80% van mensen met een allergie voor schapenwol, kunnen probleemloos slapen onder onze dekbedden.

De structuur van alpacawol

Alpacawol bestaat uit zeer lichte, holle vezels. Ze zijn supersterk en daarom heel geschikt om te gebruiken in een dekbed. Door die holle en lichte structuur heeft alpacawol uitstekende isolerende eigenschappen, terwijl het tegelijkertijd ademt. Bovendien houden de vezels veel minder vocht vast dan andere materialen. Daarnaast is alpacawol antimicrobieel, waardoor het de groei van bacteriën en schimmels remt. Dat betekent dat er te weinig voedingsbronnen voor de huisstofmijt aanwezig zijn om goed te kunnen overleven.

Een supercomfortabel hypoallergeen dekbed

Een dekbed van alpacawol is eigenlijk superieur aan alle andere soorten dekbedden. Niet alleen de hypoallergene kwaliteiten maken van een alpacadekbed een aantrekkelijk alternatief voor schapenwollen of donzen dekbedden. De isolerende en tegelijkertijd ademende eigenschappen van de wolvezels maken het dekbed supercomfortabel, zowel in de winter als in de zomer. Onze dekbedden zijn:

  • Hypoallergeen;
  • In de winter warmer dan schapenwol;
  • In de zomer juist comfortabel door de ventilerende eigenschappen;
  • Vochtafstotend;
  • Duurzaam;
  • Brandwerend;
  • En heerlijk zacht.

Kies uit verschillende soorten

Alpacacomfort biedt u verschillende mogelijkheden. Zo kunt u bij ons een los voor- of najaarsdekbed kopen, die middels drukknopen aan elkaar te maken zijn voor extra warmte in de winter. Wanneer u een 4-seizoenen alpaca dekbed aanschaft, krijgt u beide dekbedden in één pakket. Verder kunt u kiezen uit verschillende diktes. Wilt u een hypoallergeen dekbed kopen voor uw kind? We hebben ook alpaca dekbedden speciaal voor peuters.

Meer informatie

Wilt u meer weten over onze hypoallergene dekbedden of één van onze andere producten? Neem gerust even contact met ons op; wij helpen u graag!

alpacadekbed reuma voordelen alpacawol

Wij staan altijd voor u klaar!

Heeft u hulp nodig om een bestelling te plaatsen? Of wilt u meer weten over onze producten? Neem dan contact op met onze slaapexperts.
Je hebt zojuist dit product aan de winkelwagen toegevoegd :