Krijg tot 20% KORTING op oude collectie AlpacaCOMFORT® dekbedden * Slechts beperkte voorraad.

Over ons

Onze alpaca’s en de alpacaproducten… zijn duurzaam en zeer diervriendelijk!

De alpaca is een huisdier, dit wil zeggen een gedomesticeerd dier. Maar voor ons zijn het ook gezelschapsdieren. Al onze dieren (ook als zij niet voor de fok worden gebruikt) mogen oud worden bij ons. Geen van onze dieren komt in de voedselketen terecht. De dieren worden zeer extensief gehouden (enkele hectare grond) en mogen hun natuurlijk fourageergedrag (100% grasland) uitoefenen.

Ons doel is om niets weg te gooien en iets nuttigs te maken van de alpacavachten die in Nederland elk jaar weer van de dieren geschoren worden. En waarvan de vezel uitzonderlijke, unieke eigenschappen heeft.

Wij willen onze ecologische voetstap zo klein mogelijk houden en alles dichtbij, milieutechnisch verantwoord en transparant laten verwerken.

Ons doel is om niets weg te gooien en iets nuttigs te maken van de alpacavachten die in Nederland elk jaar weer van de dieren geschoren worden. En waarvan de vezel uitzonderlijke, unieke eigenschappen heeft.

We willen onze ecologische voetstap, waar mogelijk zo klein mogelijk houden, dus alles zo dicht bij, milieutechnisch verantwoord en transparant laten verwerken.

Onze alpaca dekbedden zijn ecologisch geproduceerd en hebben een zeer lange levensduur. Ze zijn in de wasmachine wasbaar op 60 graden Celcius (wolwasprogramma). De wol voor deze dekbedden is afkomstig van mensen uit Nederland en België die de alpaca’s als gezelschapsdieren houden. Het ecokeurmerk en het certificaat voor wasbaarheid kan op aanvraag worden toegestuurd.

Op dit moment verzamelen we de vachten op onze locatie in Haaften, waar ze met de hand uitgezocht worden en opgeslagen. Als we voldoende kilo’s in huis hebben, dit betekent minimaal 500kg) dan brengen we het naar België (https://www.vanrieltemse.be). Hier wordt de wol schoongemaakt en zodanig verwerkt dat het geschikt is als dekbeddenvulling.

Daarna wordt het naar een Nederlands dekbeddenfabrikant gebracht waar onze alpaca dekbedden in alle maten en gewichten geproduceerd worden.

Alle dieren die wij zelf houden en waarvan wij de wol verkrijgen worden dus zeer diervriendelijk en 100% op grasland gehouden. De dieren worden niet voor voedselproductie gehouden!!! Wij ondersteunen fairtrade en produceren ecologisch. Daarnaast staat duurzaamheid staat hoog in ons vaandel. De alpaca dekbedden zijn daar een goed voorbeeld van.

alpacadekbed reuma

Wij staan altijd voor je klaar!

Heb je hulp nodig om een bestelling te plaatsen? Of wil je meer over onze producten weten? Neem dan contact met de slaapexperts op.