Krijg tot 20% KORTING op oude collectie AlpacaCOMFORT® dekbedden * Slechts beperkte voorraad.

Over ons

Alpaca’s of the Lowlands

Wij zijn in 2003 voor het eerst in aanraking gekomen met alpaca’s. Waar wij toen begonnen met 2 alpaca’s naast onze kudde schapen, is dit nu, 20 jaar later, uitgegroeid tot een farm van rond de 90 dieren, onder de naam Alpaca’s of the Lowlands. We zijn een familie boerderij, en de verzorging van de dieren, zoals het dagelijkse voeren en uitmesten, en het jaarlijkse scheren, wordt dan ook grotendeels door ons en onze kinderen zelf uitgevoerd.

De alpaca is een huisdier, dit wil zeggen een gedomesticeerd dier.

Maar voor ons zijn het ook gezelschapsdieren. Onze dieren worden extensief gehouden op enkele hectares grasland, waar ze hun natuurlijke fourageergedrag kunnen uitoefenen. Bovendien mogen al onze dieren bij ons oud worden, ook als zij niet in de fok worden gebruikt. Geen van onze dieren komt in de voedselketen terecht.

Alpacaproducten

Onze alpaca’s worden jaarlijks geschoren, wat een hoop vacht oplevert. Een belangrijk doel van ons was om deze vachten nuttig te gebruiken, en zo min mogelijk weg te gooien. De alpacavezel heeft uitzonderlijke, unieke eigenschappen, en daarom zijn er veel mogelijkheden om deze verder te verwerken in interessante producten, zoals onder andere alpaca dekbedden. De hoogste kwaliteit wol wordt gesponnen en verwerkt in kleding, die onder andere wordt gemaakt en verkocht door The Knitwit Stable. De lagere kwaliteit wol die overblijft gebruiken we voor het maken van onze dekbedden, zodat we niks verspillen. Wij willen onze ecologische voetstap zo klein mogelijk houden door alles dichtbij, milieutechnisch verantwoord, en transparant te laten verwerken. Voor meer producten voor en van alpaca’s, zoals halsters en sokken en sjaals, kunt u hier terecht.

Dekbedden

Onze alpaca dekbedden zijn ecologisch geproduceerd en hebben een zeer lange levensduur. Ze zijn in de wasmachine wasbaar op het WOLwasprogramma. De wol voor deze dekbedden is afkomstig van mensen uit Nederland en België die de alpaca’s als gezelschapsdieren houden. Volgens resultaten van de AAFT (Australian Alpaca Fibre Testing) hebben België en Nederland kwalitatief hoogwaardige alpacafleece, misschien wel de beste in heel west-Europa.

Het ecokeurmerk en het certificaat voor wasbaarheid kan op aanvraag worden toegestuurd.

Op dit moment verzamelen we de vachten op onze locatie in Haaften, waar ze met de hand uitgezocht worden en opgeslagen. Wanneer er voldoende kilo’s verzameld zijn (minimaal 500kg), wordt de wol naar België gebracht. Hier wordt de wol schoongemaakt en zodanig verwerkt dat het geschikt is als dekbeddenvulling. Daarna wordt het naar een Nederlands dekbeddenfabrikant gebracht waar onze alpaca dekbedden in alle maten en gewichten geproduceerd worden.

Alle dieren die wij zelf houden en waarvan wij de wol verkrijgen worden dus zeer diervriendelijk en 100% op grasland gehouden. De dieren worden niet voor voedselproductie gehouden! Wij ondersteunen fairtrade en produceren ecologisch. Daarnaast staat duurzaamheid staat hoog in ons vaandel. De alpaca dekbedden zijn daar een goed voorbeeld van.

alpacadekbed reuma voordelen alpacawol

Wij staan altijd voor u klaar!

Heeft u hulp nodig om een bestelling te plaatsen? Of wilt u meer weten over onze producten? Neem dan contact op met onze slaapexperts.