Alpaca dekbedden Alpaca dekbedden zijn een slimme en gezonde keuze. Alpaca’s worden ...
Filter

Alpaca dekbedden

Alpaca dekbedden zijn een slimme en gezonde keuze. Alpaca’s worden één keer per jaar geschoren. Dat gebeurt in de maanden april, mei en juni, zodat de vacht voldoende tijd heeft om aan te groeien voor de winter. Door de bijzondere eigenschappen wordt Alpacawol als een van de meest luxueuze wol soorten ter wereld beschouwd. Alpacawol is tien keer warmer dan schapenwol, heeft de kwaliteit, uitstraling en zachtheid van kasjmier en zijde en is anti-allergeen.

Wat maakt dekbedden van alpacawol zo bijzonder?

De wol heeft een holle vezel, dit maakt de wol zacht en licht, het zorgt er ook voor dat de wol isoleert bij koude en ademt bij warmte. De wol is door de holle vezels vijf keer warmer en zeven keer sterker dan schapenwol.

Omdat alpacawol als enige wol soort ter wereld geen lanoline bevat is de wol hypoallergeen en door de pure gladde vezel kriebelt en prikt het niet aan de huid. Personen die allergisch zijn voor schapenwol, zijn dit in de meeste gevallen niet voor alpacawol. Meer dan 80% van de mensen met een allergie voor wol, kunnen alpaca producten daarom zonder problemen gebruiken.

Onze alpaca dekbedden zijn gemaakt van 100% katoensatijnen tijk, gevuld met 100% alpacawol van alpaca’s die worden gehouden in Nederland en België.

De fijnste vachten worden gebruikt om gesponnen te worden. Dat wat er overblijft wordt gebruikt als vulling voor de dekbedden, matrastoppers en kussens. Aangezien er in Nederland een grote voorkeur is voor gekleurde alpaca’s is het dus niet alleen witte alpacavezel dat als vulling gebruikt wordt.

We gebruiken alles, dus de vulling is een mengsel van alle kleuren vacht bij elkaar . Daarom wordt er een hoogkwalitatieve (ecologische verantwoord…..) tijk gebruikt waar de haarvezels niet doorheen kunnen. Het stiksel maakt weliswaar miniscule gaatjes in deze tijk. Een heel enkele keer kan t voorkomen dat er dan een alpacahaar hier uitsteekt.

De vachten worden verwerkt tot dekbedden in Nederland door een professionele bedtextiel producent . Dit maakt dat onze alpaca dekbedden van een zeer luxe kwaliteit zijn, duurzaam in gebruik, thermoregulerend, hypoallergeen, comfortabel warm en wasbaar in de wasmachine.

Deze dekbedden zijn er in verschillende gewichten verkrijgbaar. Het alpaca zomerdekbed bevat 200gr/m2 en het alpaca najaarsdekbed 400gr/m2.

Deze dekbedden zijn aan elkaar te klikken middels een drukknoopjessysteem. Deze zijn zodanig bevestigd dat t mogelijk is om verschillende diktes aan elkaar te maken.

Aangezien het voor eenieder persoonlijk is hoe koud of warm je het hebt zijn er dus meerdere diktes mogelijk. Meestal bestaat een 4 seizoenen dekbed uit twee delen, te weten een voorjaars en een najaarsgedeelte. Maar door ons systeem is het mogelijk om ook een voorjaars- aan een ander voorjaars dekbed te bevestigen of voor de echte koukleumen een najaars- aan een najaarsdekbed.

Wij leveren de alpaca dekbedden altijd binnen 5 werkdagen!