Filter

Onze alpaca kussens zijn gevuld met 100% alpacawol, hypoallergeen, zacht, warm, thermoregulerend en ecologisch geproduceerd. Met deze kussens garanderen wij elke nacht een comfortabele en zachte nachtrust zodat u ‘s morgens uitgerust weer zal opstaan. Klinkt aantrekkelijk, toch?

Kussen van alpacawol

Waarom zijn wij er zo zeker van dat u heerlijk slaapt op onze kussens? Dat komt door de vele positieve eigenschappen van alpacawol. De vezels van deze wolsoort zijn hol, waardoor het kussen heerlijk licht en zacht is. In de winter heeft het zeer goede isolerende eigenschappen, terwijl u in de zomer zult merken dat het kussen koeler blijft doordat het ademt. De vezels zijn ook enorm sterk en veerkrachtig. Daardoor zijn de kussens zeer vormvast en veel minder gevoelig voor slijtage dan kussens van andere wolsoorten. Bovendien zijn alpacawol kussens hypoallergeen. De meeste mensen die wel allergisch zijn voor schapenwol, zijn dat niet voor alpacawol. Onze kussen worden gevuld met 1200gram 100% alpacakussenvulling. Is dit te 'hard' om op te slapen, dan kunt u desgewenst wat alpacakussenvulling verwijderen uit de kussenhoes. En mocht het nodig zijn, is het ook mogelijk extra alpacakussenvulling bij te bestellen, zodat iedereen het kussen kan aanpassen naar hun eigen wensen. Kortom: comfort en duurzaamheid voor iedereen!

Productie

De alpacavachten zijn verwerkt op dezelfde manier waarop schapenwol geschikt gemaakt wordt voor kussenvulling. In deze verwerking demonstreert de alpacavezel weer dat het een ander materiaal is dan schapenwol. Schapenwol vormt namelijk bolletjes in dit proces. De alpacawol kwam echter uit het proces als een luchtiger materiaal dat zich niet vormde tot mooie balletjes (maar de vorm aanhield van een soort vlammetjes). Alpaca is dus wederom anders dan schaap, maar het materiaal leent zich goed als kussenvulling. Onze kussens worden gevuld met ongeveer 1200gr 100% alpaca. De kussenhoes zelf is gemaakt van 100% katoen (twill ecru) en heeft een rits, waardoor de hoeveelheid vulling kan worden aangepast naar uw eigen wens.

Onderhoud tips

Aangezien een kussen in de loop van het gebruik veel te verduren heeft, ziet u na verloop van tijd dat de structuur van de inhoud wat compacter wordt. Door een kussenbeschermhoes te gebruiken, vertraag je dit proces. Vaak is het goed opschudden van het kussen met de hand of in de droger (verluchtingsprogramma) al voldoende om het wat luchtiger te krijgen. Als het na een aantal jaar echt niet meer op te schudden is, kunt u de vulling opnieuw bestellen om de hoes opnieuw te vullen. De lege hoes is wel te wassen.

Alpacawol kussens bij artrose of reuma

Een alpacawollen kussen kan ook verlichting brengen wanneer u lijdt aan artrose of reuma. De vezels zijn namelijk vochtregulerend. Daardoor zult u ’s ochtends minder stijf opstaan. Voor meer informatie over alpacawollen producten bij reuma kunt u kijken op de volgende pagina.