Krijg tot 20% KORTING op oude collectie AlpacaCOMFORT® dekbedden * Slechts beperkte voorraad.

Veelgestelde vragen

Ja, alpacawol geeft een comfortabele warmte aan uw lichaam. Dat komt door de warmte-isolerende eigenschappen. In de holle vezels wordt de warmte van uw lichaam goed vastgehouden, waardoor isolatie ontstaat. Alpacawol is door die holle vezels ook heel licht, waardoor ons beddengoed extra comfortabel aanvoelt. In de zomer kan de alpacawol in onze producten juist zorgen voor verkoeling. Dat komt doordat de vezels ook vochtregulerend zijn en ademen. Ook als u transpireert, zal alpacawol het vocht absorberen en snel laten verdampen, waardoor u beter koel gehouden wordt. De ademende vezels bevorderen bovendien de ventilatie.
Ja, dat kan, al is het voor de vezels beter om alpacawol met de hand te wassen of te laten reinigen door een gespecialiseerd bedrijf (stomen). Het is overigens niet nodig om uw dekbed vaak te wassen, ook omdat huisstofmijt zich er veel minder snel in nestelt. Wilt u toch uw wasmachine gebruiken? Dan is het belangrijk om het juiste wasprogramma te kiezen (maximaal 30° C en maximaal 45 minuten), en ook kunt u het beste een siliconenvrij wasmiddel gebruiken. Doe de wasmachine ook niet te vol i.v.m. het gewicht. Laat het dekbed na het wassen liggend drogen, wring het niet uit om de vezels niet te vervormen, en vermijdt fel zonlicht. Net als bij andere wolproducten kan wasverzachter ervoor zorgen dat er “pillen” in de wol komen; gebruik dit dus niet! Kijk voor meer informatie bij ons Wasadvies.
Het zou kunnen dat sommige mensen allergisch reageren op alpacawol, maar die kans is wel veel kleiner dan bij andere soorten wol. Normaal gesproken is het stofje lanoline in alpacawol volledig afwezig, maar het zou kunnen dat er toch een heel kleine hoeveelheid van aanwezig is. Toch wordt alpacawol aangemerkt als hypoallergeen. Dat heeft ook te maken met het feit dat de huisstofmijt zich er veel minder snel in zal nestelen. Alpacawol werkt namelijk vochtregulerend, waardoor het niet de ideale, vochtige omgeving vormt waar het beestje zo van houdt.
Ja, onze producten van alpacawol zijn niet alleen zo duurzaam mogelijk geproduceerd; ze gaan ook heel lang mee. Alpacawol staat namelijk bekend om zijn duurzaamheid en veerkracht. De vorm en kwaliteit blijven voor zeer lange tijd behouden, zeker wanneer de wasvoorschriften goed worden opgevolgd. De wol voor onze alpacaproducten is voor 100% afkomstig van onze eigen alpaca’s en van alpacahouders uit Nederland en België. Geen transporten van overzee dus; alles wordt dichtbij huis geproduceerd. Op onze eigen alpacafarm (Alpaca’s of the Lowlands) hebben we zo’n 90 dieren die jaarlijks geschoren worden. De wol met de beste kwaliteit wordt verwerkt in kleding, maar de wat lagere kwaliteit gebruiken we voor de dekbedden, matrassen en toppers die wij verkopen. Als u wilt, kunnen wij het ecokeurmerk op aanvraag naar u toesturen. Kijk voor meer informatie op de Over Ons pagina!
De alpaca’s die wij zelf houden op onze alpacafarm, worden op grasland gehouden. Bovendien zijn ze niet bestemd voor voedselproductie, en ze komen daar ook niet terecht. Ze mogen bij ons lekker van hun oude dag genieten. Verder is onze farm is extensief van opzet en hebben de dieren enkele hectares tot hun beschikking om heerlijk op te grazen.
We kunnen niet zeggen dat alpacawol bij elke reumapatiënt de klachten en symptomen zal verlichten, maar er zijn veel mensen die zeggen baat te hebben bij het slapen onder een dekbed of op een kussen van alpacawol. Dat komt o.a. door de warmte-isolerende en ademende eigenschappen. De lichaamstemperatuur wordt daardoor zowel in de zomer als in de winter goed gereguleerd, waardoor de bloedcirculatie verbetert. Daardoor kunnen klachten als ochtendstijfheid zeker minder worden wanneer u overstapt op alpacawol in uw beddengoed. Ook de zachtheid van de wol kan comfortabel zijn voor pijnlijke gewrichten.
De alpaca’s worden eenmaal per jaar, in het voorjaar, geschoren. Op die manier wordt voorkomen dat de wollen vacht oververhit raakt in de zomermaanden, en wordt de vezelgroei voor volgend jaar weer bevorderd. Na het scheren wordt de wol geselecteerd: de mooiere vezels worden gebruikt voor kleding etc., en de wat minder mooie wol wordt verwerkt in onze dekbedden en kussens. De wol wordt vervolgens gereinigd, waarna de schone en onbewerkte alpacawol rechtstreeks in de tijk gestopt. Alle wol voor onze producten is afkomstig van onze eigen alpaca’s of van andere Nederlandse of Belgische alpacahouders.
Nee, de vulling van onze dekbedden, kussens en toppers bestaat voor 100% uit alpacawol. De tijk is gemaakt van 100% katoen-satijn. Daardoor zijn onze dekbedden hypoallergeen: wanneer je wel allergisch bent voor schapenwol, kun je in bijna alle gevallen wel onder een alpacawollen dekbed slapen.

Wij staan altijd voor u klaar!

Heeft u hulp nodig om een bestelling te plaatsen? Of wilt u meer weten over onze producten? Neem dan contact op met onze slaapexperts.