Krijg tot 20% KORTING op oude collectie AlpacaCOMFORT® dekbedden * Slechts beperkte voorraad.

Voordelen van alpacawol

In de webshop van Alpacacomfort vindt u hoogwaardig beddengoed van alpacawol. Maar wat is er nou precies zo goed en uniek aan een alpaca dekbed of een alpaca kussen? Welke voordelen heeft alpacawol? Dat vertellen wij u graag!

Duurzame producten van alpacawol

Alpaca’s leven oorspronkelijk in de Andes in Zuid-Amerika, waar het ’s nachts en in de winter erg koud kan worden. Hun wollen vacht houdt de alpaca’s ook bij extreme kou nog lekker warm. Tegenwoordig worden alpaca’s steeds meer in Nederland en België gehouden; de wol hoeft dus niet meer van ver geïmporteerd te worden. De dekbedden, kussens en toppers van Alpacacomfort zijn alleen gemaakt van wol uit de buurt: Nederland en België dus.

De voordelen van Alpacawol

Dat alpacawol zo populair is geworden, is niet zo vreemd. Het is de warmste en sterkste wolsoort die er bestaat. Maar dat zijn niet de enige eigenschappen die deze wol zo populair maakt. Naast warm en sterk is alpacawol ook nog:

  • Heel licht en isolerend door de holle vezels;
  • Heerlijk zacht;
  • Hypoallergeen;
  • Waterafstotend;
  • Brandbestendig.

Alpacawol is, net als kasjmier, een luxe wolsoort. Ook voor het maken van warme, comfortabele kleding is de wol bij uitstek geschikt; het kriebelt bijvoorbeeld veel minder dan schapenwol.

Ideaal voor verwerking in beddengoed

Voor verwerking in beddengoed is alpacawol ideaal. Voor een goede en comfortabele nachtrust is het belangrijk dat een dekbed lekker warm houdt in de winter; in de zomer is het juist belangrijk dat het beddengoed voldoende ademt. De vezels van alpacawol zijn ontzettend sterk en tegelijkertijd vederlicht. Dat komt doordat ze van binnen hol zijn, waardoor ze uitstekend isoleren én ook nog eens ademen. Bovendien is het bijna onmogelijk dat de vezels door vocht verzadigd raken. Ze zijn waterafstotend; bovendien zult u minder zweten omdat de wol zich aanpast aan uw lichaamstemperatuur.

Hypoallergeen

Alpacawol bevat geen lanoline, wat bijvoorbeeld wel in schapenwol zit. Dat maakt het product hypoallergeen: het lokt geen allergische reacties uit. Bovendien is alpacawol niet aantrekkelijk voor de huisstofmijt. Dit maakt een alpacawollen dekbed of kussen ideaal voor mensen die last hebben van allergieën.

Alpacawol wassen

Alpacawol heeft de eigenschap dat het geurtjes nauwelijks opneemt en vochtafstotend is. Heel vaak hoeft u uw dekbed of kussen dan ook niet te wassen. Om de zoveel tijd uw beddengoed even laten luchten is al snel voldoende. Toch is het prettig om het af en toe ook eens uit te wassen; dat kan gewoon in uw wasmachine, al zijn er een paar zaken waarop u moet letten. Doe het dekbed in elk geval nooit in de droger, maar laat het liggend drogen. We vertellen u graag meer over het uitwassen van onze producten op de pagina Wasadvies.

Meer informatie over de voordelen van alpacawol

Wilt u meer weten over de voordelen van onze producten van alpacawol? Of heeft u vragen over onze producten of service? Neem gerust contact op met onze Klantenservice (06-12080716) of vul het contactformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

alpacadekbed reuma voordelen alpacawol

Wij staan altijd voor u klaar!

Heeft u hulp nodig om een bestelling te plaatsen? Of wilt u meer weten over onze producten? Neem dan contact op met onze slaapexperts.