Krijg tot 20% KORTING op oude collectie AlpacaCOMFORT® dekbedden * Slechts beperkte voorraad.

Alpacawol hypoallergeen

Het grote verschil met dekbedden en kussens die gevuld zijn met andere soorten wol is, dat alpacawol hypoallergeen is. Daardoor zijn de producten van Alpacacomfort ook zeer geschikt voor mensen met een allergie voor lanoline, maar ook voor de huisstofmijt. Wij leggen u graag uit waarom.

Waarom is alpacawol hypoallergeen?

In tegenstelling tot andere soorten wol bevat alpacawol geen lanoline. Dat is een wasachtige substantie die de wol beschermt tegen vuil en vocht, maar ook allergische reacties op kan wekken. Alpacawol heeft van nature antimicrobiële eigenschappen, waardoor het minder snel bacteriën en schimmels opneemt.

Poreuze vezelstructuur

De vezels van alpacawol zijn hol van binnen, en toch supersterk. Daardoor wordt vocht snel geabsorbeerd en afgevoerd, wat alpacawol veel minder aantrekkelijk maakt voor de huisstofmijt. Een dekbed of kussen van alpacawol is vanwege die vezelstructuur dan ook niet alleen heel geschikt voor mensen met een allergie of een gevoelige huid, maar ook voor iedereen die aan artrose of reuma lijdt. Doordat de wol van nature warm en licht is en bovendien goed ventileert, zult u minder stijf wakker worden.

De hypoallergene producten van Alpacacomfort

Alpacacomfort maakt hypoallergene dekbedden, kussens en matrastoppers van 100% alpacawol uit Nederland en België. De alpaca’s worden elk jaar geschoren en de mooiste wol wordt meestal voor kleding gebruikt. De wol die overblijft wordt verwerkt tot vulling voor ons alpaca beddengoed. U heeft bij ons een ruime keuze in alpaca dekbedden. Zo kunt u bij ons een voor- of een najaarsdekbed kopen, maar ook een 4-seizoenendekbed of een peuterdekbed behoort tot de mogelijkheden. Verder kunt u kiezen uit verschillende maten. De toppers zijn beschikbaar met en zonder vacht aan de buitenzijde.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de hypoallergene eigenschappen van alpacawol? Of heeft u advies nodig bij het bestellen van één van de producten van Alpacacomfort? Neemt u dan gerust even contact met ons op; wij helpen u graag!

alpacadekbed reuma voordelen alpacawol

Wij staan altijd voor u klaar!

Heeft u hulp nodig om een bestelling te plaatsen? Of wilt u meer weten over onze producten? Neem dan contact op met onze slaapexperts.
Je hebt zojuist dit product aan de winkelwagen toegevoegd :