Krijg tot 20% KORTING op oude collectie AlpacaCOMFORT® dekbedden * Slechts beperkte voorraad.

Schapenwol allergie

Een allergie voor een wollen dekbed kan voorkomen, vergelijkbaar met een allergie voor schapenwol in het algemeen. Mensen met deze allergie kunnen symptomen ervaren zoals jeuk, huiduitslag, niezen, tranende ogen of ademhalingsproblemen wanneer ze in contact komen met het dekbed.

Hier zijn enkele stappen die je kunt overwegen als je denkt dat je allergisch bent voor een wollen dekbed:

  1. Bevestig de allergie: Raadpleeg een allergoloog om de oorzaak van je symptomen te bevestigen. Dit kan onder meer huidpriktests of bloedonderzoeken omvatten.
  2. Overweeg alternatieven: Als je allergie wordt bevestigd, overweeg dan over te stappen op dekbedden gemaakt van materialen waarvoor je geen allergische reacties vertoont. Synthetische dekbedden, dekbedden gemaakt van hypoallergene materialen of dekbedden met andere natuurlijke vezels kunnen geschikte alternatieven zijn.
  3. Kies hypoallergene wolsoorten: Als je toch de voorkeur geeft aan wol, overweeg dan dekbedden gemaakt van wolsoorten die als hypoallergeen worden beschouwd, zoals een alpaca dekbed. Hoewel dit geen garantie is dat je geen allergische reactie zult ervaren, melden de meeste mensen met wolallergie minder problemen met deze alternatieven.
  4. Gebruik een allergiebestendige dekbedhoes: Overweeg het gebruik van een allergiebestendige dekbedhoes die het contact tussen jou en het dekbed minimaliseert.

Het is belangrijk om met een gezondheidsprofessional te overleggen over je symptomen en geschikte maatregelen te bespreken. Zij kunnen je adviseren over hoe je met de allergie kunt omgaan en welke stappen je kunt nemen om jezelf te beschermen tegen blootstelling aan allergenen in het dekbed.

Wij staan altijd voor u klaar!

Heeft u hulp nodig om een bestelling te plaatsen? Of wilt u meer weten over onze producten? Neem dan contact op met onze slaapexperts.