Krijg tot 20% KORTING op oude collectie AlpacaCOMFORT® dekbedden * Slechts beperkte voorraad.

Hypoallergeen kussen

Voor mensen en kinderen met een allergie is het vaak lastig om een kussen te vinden dat comfortabel is én geen allergische reacties opwekt. De kussens van Alpacacomfort zijn hypoallergeen door de eigenschappen van de alpacawol die erin verwerkt is. Koop vandaag nog een alpaca kussen en laat u verrassen door het comfort dat u zult ervaren.

Alpacawol in een hypoallergeen kussen

De eigenschappen van alpacawol zorgen ervoor dat de kussens van Alpacacomfort hypoallergeen zijn. Dat heeft twee oorzaken:

  • De afwezigheid van lanoline;
  • Vuil- en waterafstotend, waardoor de huisstofmijt geweerd wordt.

Lanoline zit in bijna alle wolsoorten, behalve alpacawol. Lanoline zorgt ervoor dat de wol vuil- en waterafstotend is. Door de structuur van de vezels heeft alpacawol die eigenschap ook. 80% van de mensen die allergisch zijn voor wol, kunnen daarom wel slapen op een kussen van alpacawol.

Duurzame en comfortabele kussens

De hypoallergene kussens van Alpacacomfort worden gevuld met 100% alpacawol uit Nederland en België. De hoes is gemaakt van katoen en de kussens zijn heerlijk zacht en warm, terwijl ze ook thermo- en vochtregulerend zijn. Daarom is een alpacawollen kussen ook bijzonder geschikt voor mensen met artrose of reuma. Omdat de vezels van alpacawol hol zijn, en tegelijkertijd heel sterk (wel zeven keer sterker dan schapenwolvezels), hebben ze veel veerkracht. De kussens zijn daarom heel vormvast en slijten veel minder snel dan kussens van andere wolsoorten.

Onderhoud van uw hypoallergene kussen

Door het duurzame karakter van onze kussens gaan ze jarenlang mee. Wel zal de structuur van de vulling na verloop van tijd wat compacter worden. Een kussenbeschermhoes gaat dit tegen. Daarnaast kunt u het kussen af en toe opschudden of het even in de droger doen, zodat het weer wat luchtiger wordt. Bovendien kunt u via de rits van de kussenhoes nieuwe vulling aanbrengen. Deze navulling kunt u ook bij ons bestellen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over onze hypoallergene kussens? Heeft u vragen over onze producten of onze service? Of heeft u hulp nodig bij uw bestelling? Neem gerust even contact met ons op, wij zijn u graag van dienst!

alpacadekbed reuma voordelen alpacawol

Wij staan altijd voor u klaar!

Heeft u hulp nodig om een bestelling te plaatsen? Of wilt u meer weten over onze producten? Neem dan contact op met onze slaapexperts.
Je hebt zojuist dit product aan de winkelwagen toegevoegd :