Krijg tot 20% KORTING op oude collectie AlpacaCOMFORT® dekbedden * Slechts beperkte voorraad.

Wat is het verschil tussen alpacawol en schapenwol?

Er zijn een aantal belangrijke verschillen te benoemen tussen deze wolsoorten:

  • De vezelstructuur van alpacawol is heel anders: de vezels zijn gladder en ronder van vorm, terwijl schapenwol vaak schubben heeft die in elkaar kunnen haken. Daardoor voelt alpacawol zachter, gladder en luxer aan. Schapenwol voelt juist vaak wat stugger.
  • Het gewicht van alpacawol is veel lichter dan dat van schapenwol. Dat komt door de dichtheid van de vezels. Tegelijkertijd is alpacawol driemaal zo sterk! Daardoor is een alpacawollen dekbed of kussen veel lichter, terwijl het materiaal naar verhouding meer warmte biedt.
  • Warmte en isolatie: Alpacawol staat bekend om zijn uitstekende isolerende eigenschappen. Dat komt door de holle vezel, die zeer effectief is in het vasthouden van warmte en je zo warm houdt in koude omstandigheden.
  • Er is geen lanoline aanwezig in alpacawol, in tegenstelling tot schapenwol. Daar vormt dit vet een beschermingslaagje, dat allergische reacties op kan wekken. Alpacawol is dan ook hypoallergeen; mensen die allergisch zijn voor schapenwol, kunnen meestal wel slapen onder een alpacawollen dekbed.
  • Vochtregulatie: Alpacawol heeft een veel beter vochtregulerende eigenschap dan schapenwol. Het kan veel meer vocht opnemen zonder klam aan te voelen, waardoor alpacawol ook bij warmere temperaturen veel comfortabeler aanvoelt.

Wij staan altijd voor u klaar!

Heeft u hulp nodig om een bestelling te plaatsen? Of wilt u meer weten over onze producten? Neem dan contact op met onze slaapexperts.