Alpaca dekbedden

AlpacaCOMFORT® dekbedden zijn een slimme, duurzame en gezonde keuze. Door de bijzondere eigenschappen wordt alpacawol als een van de meest luxueuze wol soorten ter wereld beschouwd. Alpacawol is tien keer warmer dan schapenwol, heeft de kwaliteit, uitstraling en zachtheid van kasjmier en zijde en is hypoallergeen.

Wat maakt dekbedden van alpacawol zo bijzonder?

Alpacawol heeft een holle vezel. Dit maakt de wol zacht en licht en zorgt er bovendien voor dat de wol isoleert bij kou en ademt bij warmte. De wol is door de holle vezels vijf keer warmer en zeven keer sterker dan schapenwol.

Omdat alpacawol de enige wol soort ter wereld is die geen lanoline bevat is de wol hypoallergeen. Door de pure gladde vezel kriebelt en prikt het ook niet aan de huid. Personen die allergisch zijn voor schapenwol zijn dit in de meeste gevallen niet voor alpacawol. Meer dan 80% van de mensen met een allergie voor wol kunnen alpaca producten daarom zonder problemen gebruiken.

Productie

AlpacaCOMFORT® alpaca dekbedden zijn gemaakt van een 100% katoensatijnen tijk, gevuld met 100% alpacawol van dieren die worden gehouden in Nederland en België.

Alpaca’s worden één keer per jaar geschoren. Dat gebeurt in de maanden april, mei en juni, zodat de vacht voldoende tijd heeft om aan te groeien voor de winter. De fijnste vachten worden gebruikt om gesponnen te worden. Dat wat er overblijft wordt gebruikt als vulling voor de dekbedden, matrastoppers en kussens. Aangezien er in Nederland een grote voorkeur is voor gekleurde alpaca’s is het dus niet alleen witte alpacavezel die als vulling gebruikt wordt. We gebruiken alles, dus de vulling is een mengsel van alle kleuren vacht bij elkaar . De tijk van de dekbedden is van  hoogkwalitatieve katoensatijn, waar de haarvezels niet doorheen kunnen. Wel zou er bij het stiksel, daar waar de tijk dichtgenaaid is, een enkele keer een alpacahaar uit kunnen steken.

De vachten worden verwerkt tot dekbedden in Nederland door een professionele bedtextiel producent . Dit maakt dat onze alpaca dekbedden van een zeer luxe kwaliteit zijn, duurzaam in gebruik, thermoregulerend, hypoallergeen, comfortabel warm en wasbaar in de wasmachine op het WOLwasprogramma.

Productspecificaties

De wollen dekbedden van AlpacaCOMFORT® zijn in verschillende gewichten verkrijgbaar. Het alpaca zomerdekbed bevat 200gr/m2 en het alpaca najaarsdekbed 400gr/m2. Voor meer informatie over de verschillende soorten dekbedden kunt u ons aankoopadvies raadplegen. De zomer en najaar dekbedden kunnen aan elkaar bevestigd worden door midden van een drukknoopjessysteem.

Hoe warm iemand het ‘s nachts in bed heeft, is voor iedereen verschillend; daarom kunt u kiezen uit meerdere diktes. Onze 4-seizoenen dekbedden bestaan uit twee delen:  een voorjaars- en een najaarsgedeelte. Met behulp van drukknoopjes is het ook mogelijk om twee voorjaarsdekebedden aan elkaar te bevestigen of voor de echte koukleumen zelfs twee najaarsdekbedden. Alle combinaties zijn mogelijk!